2024 Symposium
April 19 & 20, 2024

 

Registration for the first annual Symposium for Hearing Healthcare in Alberta now available The event will take place in Calgary, AB April 21/22, 2023. The revised schedule is posted below.

We have had an overwhelming response for attendance, only 10 spots for full event registration remain available! If you are looking to register please do so as soon as possible.

When booking your hotel please call them directly and let them know that you are with the Association of Hearing Aid Practitioner of Alberta group in order to get the block rate.  The code that was recently posted does not work.

Registration: https://ahapa.regfox.com/ahapa-symposium-2023

Port O Call Inn: https://www.bwportocallhotel.com

Symposium Schedule April 21/22, 2023

 Friday April 21

10:00 am -12:00 pm: Registration

12:30 pm – 2:30 pm: Jenn Schumacher, Aud, MWC (Resound) – “More Natural, less noise:  Using new technology in hearing aids to support the listening experience.” 1.5 hours

2:30 pm – 4:00 pm: Cindy Gordon (DHHS) – “What are those with hearing loss ‘Really Feeling?’ Understanding your client’s emotional ‘Flight’ from wearing hearing aids…. successfully!” 1.5 Hours

4:30 pm– 6:30 pm: Welcome Reception and exhibitor tables

Friday credit total: 3 hours

Saturday April 22

8:00 am – 9:00am: Tannis Johnson, Jennifer Spiller, (CHAPA/AHAPA) – “AHAPA and CHAPA: Demystifying Association from Regulation for Hearing Aid Practitioners in Alberta “ 1.0 hours

9:00: Leslie Holden (IHS) Introduction

9:30 am – 10:30 am: Darrell Christiansen Tech (Cybertech 360) – “Securing the Future of Hearing Aid Practices:  The importance of Cybersecurity in Clinics” 1.0 hours

10:30 am – 10:45 am: Break

10:45 am – 11:45 am: Ruth Chia, MSc. RAud (Cochlear Canada) – “Candidacy and referral for Nucleus Cochlear Implants and Bone Conduction Technology” 1.0 hours

11:45 am-12:45 pm– Ted Clegg (ALDS) – “Help, my patients heart is missing.” This presentation will cover stethoscope options including
basic amplification, bluetooth and wireless connectivity to hearing aids. 1.0 Hour

12:45 – 1:15 pm: Lunch

1:15 pm – 3:15pm: Calvin Staples, MSc. (Conestoga College), “Sudden Hearing” loss 2.0 hours

3:15 pm – 3:30 pm: Break

3:30 pm – 5:00 pm: Dan Paccioretti, MSc Aud(C) RAUD, RHIP (Pacific Audiology), “Call To Action for Cerumen Management” 1.5 hours

5:00 pm: Conclusion and wind up.                     

Saturday credit total: 7.5 hours

Symposium credit total:  10.5 hours

Vision

To provide support and resources for Hearing Aid Practitioners in Alberta.

Become A Member

Members Portal